Menu
Voedselbank KBEO (voorheen Alkemade)
Voedselveiligheid
speerpunt in strategie
Voedselbank KBEO (voorheen Alkemade)
enthousiaste vrijwilligers stellen
wekelijks pakketten samen
Voedselbank KBEO (voorheen Alkemade)
Wij hengelen graag
naar vis. Wie bijt?
Voedselbank KBEO (voorheen Alkemade)
Boter, kaas en eieren
meer dan welkom
Voedselbank KBEO (voorheen Alkemade)
Ambassadeur René Froger
helpt in strijd tegen armoede

Welkom op de site van Voedselbank KBEO (voorheen Alkemade).

 

In maart 2006 opgericht, is na 10 jaar hard werken een moment aangebroken om de vernieuwde organisatie op eigen benen te gaan laten staan en onder een nieuwe naam verder te gaan op een andere lokatie.

Als we dan toch stappen nemen, willen we dat ook onder een nieuwe naam gaan doen en de weg is dan ook ingezet om alles onder een nieuwe naam te gaan laten vallen: Voedselbank KBEO (Kaag & Braassem En Omstreken. Met hoofdletters, want belangrijk!)

Met de verhuizing zetten we ook grote stappen om op korte termijn volwaardig lid te zijn van Voedselbanken Nederland, waarmee we onderdeel gaan uitmaken van het landelijke netwerk. Hierdoor kunnen we onze dienstverlening snel op een hoger niveau aanbieden.

Per 10 oktober zal de Voedselbank gevestigd zijn op Veenderveld 43D in Roelofarendsveen.

Voor de nieuwe situatie zijn veel investeringen nodig en hierin zoeken we nog steeds ondersteuning. Gelukkig staan gemeente Kaag & Braassem, gemeente Nieuwkoop en al heel wat organisaties en bedrijven achter ons en zijn er al toezeggingen gedaan om ons met voedsel, geld en materialen te helpen, maar we komen graag in contact met nog meer mensen die kunnen helpen.

We zullen per direct ons investeringsplan en sponsorplan sturen naar organisaties en bedrijven die we nog niet benaderd hebben. Ook particulieren steunen ons vaak en ook die hulp pakken we met beide handen aan, zowel de donaties als de vele handjes die het werk lichter moeten maken, want we zoeken nieuwe mensen die ons team komen versterken.

Wij hebben er zin in en hopen dat we met de steun van iedereen een mooie doorstart kunnen maken!

 

vrijdag 23 oktober 2015

We hebben een NRC Charity Award! Blij verrast met deze fantastische prijs.

Dank aan de vakjury voor het stemmen op de campagne van Voedselbanken Nederland. Dank je wel The Communication Company voor het belangeloos maken van de campagne. Dank je wel NRC voor de75.000 Euro aan gratis advertentieruimte die we van...

vrijdag 23 oktober 2015

Statiegeld inzameling bij Lidl wederom voor voedselbanken

Klanten van Lidl bedankt! Jullie kozen de voedselbanken voor het 2e jaar als goede doel voor de statiegeld knop bij alle LIDL filialen. Een enorme opsteker voor ons. Dank je wel ook aan Lidl; jullie zijn een geweldige relatie voor de voedselbanken.

vrijdag 23 oktober 2015

Voedselverspilling in Nederland in kaart gebracht

Ter gelegenheid van Wereldvoedseldag, aanstaande vrijdag 16 oktober, maakte Helpling een infographic over de voedselverspilling door de Nederlandse consument. Foodlog voegde er diverse nuttig tips aan toe om die verspilling terug te dringen....

vrijdag 23 oktober 2015

Voedselbank zorgt voor nieuwe contacten

Met zo’n 40 euro in de week moet je goed opletten wat je uitgeeft. Je wordt afhankelijk van (bonus)aanbiedingen. Het is fijn om met anderen tips hierover uit te wisselen en samen van aanbiedingen te profiteren.” Evert den Hartog (60)...

vrijdag 23 oktober 2015

Jumbo helpt voedselbanken ook dit jaar weer

Over drie maanden gaat Nederland weer massaal aan tafel om samen met familie, vrienden en geliefden te genieten van een kerstlunch of kerstdiner. Helaas is dit lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, omdat sommige mensen weinig te besteden...

DonatiesDonaties
Pakket aanvragenPakket aanvragen
UitgiftepuntenUitgiftepunten
Help ons aan voedselHelp ons aan voedsel
 
 
 
Aangesloten bij:
© Voedselbank KBEO (voorheen Alkemade) 2017